Известие

Collapse
No announcement yet.

Спирачките на 155-проблем голям!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

колеги, а възможно ли е да съм си купил някакви менте накладки, защото збаелязах 4е вътрешните и на двете задни-бяха износени все едно са опирали на фланеца на диска?
    ALFA 155 TS 1.8 -93

Comment

@ Hristian37
      Не съм чул тука да има сервиз като на Vaskoto 1.
      Почти във всички градове на Алфите се гледа като на извънземно.
      За да са износени задните накладки и само едните - цилиндърчета или са блокирали, или водачите са клеясали.Също ивъжетата за ръчната или механизма да е клеясал и като опънеш ръчна да не се връщат после.Диска като се върти избутва накладките но недостатъчно. навремето имах 125Р и като ми бяха клеясали механизмите за ръчната в самият апарат се получаваше такъв резултат.
      На Алфата не съм отварял задни спирачки и не знам какъв е механизма.
      На 125 цата имаше 5 тарелчати пружини и те омекват с времето и не се връща достатъчно механизма след отпускане на ръчната.Освен това буталото беше на 2 части с резба - две бутала влизат едно в друго с резбаи вътре между двете са описаните тарелчати пружини.Възможно и на Алфата да е подобен механизма.
      Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

kris11, както вече писах, апаратите ги свалях и имаше основно почистване - сега буталцата се въртят почти на ръка, водачите също ги чистих и леглата им. А относно ръчната, понеже има блокирало жило съм я откачил от лоста, върната е в крайно положение, обаче оправия няма
        ALFA 155 TS 1.8 -93

Comment

Първоначално публикувано от Hristian37
          kris11, както вече писах, апаратите ги свалях и имаше основно почистване - сега буталцата се въртят почти на ръка, водачите също ги чистих и леглата им. А относно ръчната, понеже има блокирало жило съм я откачил от лоста, върната е в крайно положение, обаче оправия няма
          това тук виждам като евентуален проблем
          има вероятност поради това, че не си дърпал ръчната
          механизмите на ръчната не са се разпънали и поради тази причина накладките са далече от спирачният цилиндър
          и при натискане на спирачният педал, голяма част от работният ход на педала отива за да нагнети количество течност която да избута накладките

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба
            механизмите на ръчната не са се разпънали и поради тази причина накладките са далече от спирачният цилиндър
            и при натискане на спирачният педал, голяма част от работният ход на педала отива за да нагнети количество течност която да избута накладките
            Прав си кривчо
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба
              Тука си адски прав. Написаното от Християн , че е откачил жилото на ръчната съм го проспал
              Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

е и какво да правя сега- давайте акъл
                ALFA 155 TS 1.8 -93

Comment

е и какво да правя сега- давайте акъл
                  Ако не искаш да закачаш жилата върни апаратите във положението в което трябва да са когато не е дръпната ръчната
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

аз сащо имах такъв проблем с задните спирачки.Значи отзад на този разпределител има прожина виж да не ти се е счупила защото моита беше скъсана и нямах никакви спирачки.

Comment

там си е пружината и е здрава- не е от нея
                      ALFA 155 TS 1.8 -93

Comment

Основния проблем ти е,че си разкачил ръчната?????Вземи си ново жило,и го смени!На мен когато ми се износиха накладките се наложи да драпна ръчната няколко заба за да имам задни спирачки!Иначе педала ми беше малко ниско!Е не като про теб,но като се има предвид ръчната???
                        ALFA ROMEO T.SPARK 1,8V

Comment

колеги, аз вече се отказах да се занимавам с алфата - явно не мога да я оправя и идеи нямам ве4е.Единственото което си мисля е обезвъздушаването - в смисъл че тръгвам от най далечното колело(задно дясно) и след това задно ляво. Но при условие 4е на помпата са вързани на кръст би трябвало следващото да е предно ляво. Незнам отчаян съм и ве4е неискам да се занимавам - такъв проблем има само при алфите.Преди с 33ката стана абсолютно същото - оправи се като махнах кантара и вирзах задните колелета на едно както при ладите и отделно предните - играх си 1 седмица, но просто с 155 пари да ми дават тази процедура няма да я правя
                          ALFA 155 TS 1.8 -93

Comment

Днес проверявах цени 1 то жило - ляво или дясно е само 18 лв. Ще сменям лявото защото бронята му е ударена и доста корозирала. Вчера голям зор видях докато раздвижа механизма.

В "БулАвто" във варна срещу Метро проверих имат машина за смяна на спирачна течност /15 лв + стойността на спир. масло/ . Ще я направя тази процедура.

Comment

Някой знае ли сервиз в Бургас, за смяна на спирачна течност с машина.Държа да е с машина,за да съм сигурен,че ще е добре обезвъздушена след това.
                              Alfa Romeo 155 1.7 TS

Comment

Първоначално публикувано от beili Покажи съобщение
                                Някой знае ли сервиз в Бургас, за смяна на спирачна течност с машина.Държа да е с машина,за да съм сигурен,че ще е добре обезвъздушена след това.
                                Абре човек... откъде изнамери тая тема от преди 4-5 години!?
                                Пиши в общи приказки по-голям ефект ще има...
                                А за обезвъздушаването ,даже и да имаш малко въздух в системата след няколко дена каране ще си излезе сам
                                ТОВА СМЕЯ ДА ГО ТВЪРДЯ С ПЪЛНА СИЛА!!!При мен го тествах в реална обстановка....
                                sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Working...
                                X